Borkóstolás

Borainkról

Fehérborainkat a legújabb borkészítési technológiák szerint készítjük, ahol a gyümölcsös jegyeket szeretnénk kihangsúlyozni mind ízben és illatban. Célunk, hogy minél frissebb, aromákkal teli ízeket keresztezzünk a terroir adta lehetőségekkel. Ez a fiatalos frissesség a borok megjelenésén is tükröződik az üvegválasztástól, a minimál stílusú címkén át a csavarzárig.

Vörösboraink a villányi hagyományoknak megfelelő borkészítési eljárásokra alapozva, de a piaci igényeket szem előtt tartva héjonerjesztéses technológiával készülnek. A rövid érlelésű, gyümölcsös, könnyedebb szerkezetű, az elsődleges aromákat előtérbe helyező vörösborok készítése mellett a hosszabb 6-24 hónapos újhordós érlelésű magas presztízsű bordói fajták is megtalálhatók már kínálatunkban. 

Fehér, rosé és gyümölcsösebb karakterű vörösboraink a villányi eredetvédelmi rendszer oltalom alatt álló védett eredetű, classicus kategóriájába tartoznak, míg a komolyabb hordós tételek a prémium minősítést célozzák meg. A villányi borok eredetvédelméről itt olvashat bővebben:

www.villanyiborvidek.hu/hu/villanyi-borvidek/eredetvedelem-kikerics-vedjegy

Borkóstolásra, borvásárlásra csütörtök – péntek – szombat 14-20 óra között várjuk kedves vendégeinket 2-től 32 főig pincénk kóstolótermében, fedett, fűthető teraszunk pedig további 50 fő fogadására képes. Előzetes bejelentkezés ajánlott.

Borválaszték

Irsai Olivér: száraz fehérbor. Lendületes, ropogós, gyümölcsös, frissítő, nyári hűsítő. Ízig-vérig Irsai Olivér. Nem kell túlgondolni, csak inni. Parfümös, muskotályos-„traubis”, nyári estés.

Joóreménység Villányi Olaszrizling: száraz fehérbor. 100% Olaszrizling, 100% Siklós. Zászlóshajó. Citrussal, almával, körtével, bodzával, na meg persze hosszú, mandulás lecsengéssel. Nagyon szeretjük.

Joókedv Rosé Cüvée: száraz rosébor. Kitűnő nyári frissítő. Epres-mánás, sárgadinnyés. A pohárból szinte kirobban, annyira jó.

Joóbarát Portugieser: száraz vörösbor. Sav-Test-Tannin kéz a kézben, csak szépen finoman. Friss meggy és ribizli. A hordótól fahéj és ánizs. Tényleg barátságos.

3JOO: száraz vörösbor. Házasodik a Merlot, a Kékfrankos és egy leheletnyi Portugieser. Cserébe jön a feketeszeder, meggy, hecsedli, csoki. Hagyjuk kibontakozni, több van benne, mint, amit elsőre mutat.

Cabernet Franc: száraz vörösbor. „Szívemcsücske”. Nagyot szól, de nem tolakodó. Minden kortyban a szilva. Csodaszépen, érett.

Kóstolható borok

 

Palack ár

1 dl

Irsai Olivér

2000 Ft

300 Ft

Joóreménység Villányi Olaszrizling

2100 Ft

300 Ft

Joókedv Villányi Kékfrankos Rosé

1800 Ft

300 Ft

Joóbarát Villányi Portugieser

1800 Ft

300 Ft

3JOO – Kékfrankos, Merlot, Portugieser

2800 Ft

400 Ft

Cabernet Franc

3500 Ft

500 Ft